Hestra handschoenen

Hestra Handschoenen

1, 2, 3 warmere handen hebben en houden. Als het gaat om buitenleven, heb je het vaak over laagjes aankleden. Een vochtafvoerende basis, gevolgd door een isolerende tussenlaag en een beschermende schaal maken het gemakkelijk om warm te blijven en de temperatuur gedurende de dag aan te passen. Dat principe geldt ook absoluut voor je handschoenen. Hier lees je hoe je warmte opbouwt en varieert, afhankelijk van de temperatuur en je activiteitenniveau. Handen zijn de eerste lichaamsdelen die lijden als je in de kou staat. Ze bevinden zich het verst van de vitale organen in de kern van je lichaam, je hart, hersenen, ruggenmerg en maag-darmkanaal. Het fijne gaas van haarvaten in de Engers en tenen wordt afgesloten als het te koud wordt en je vingertoppen wit worden. Je zou kunnen zeggen dat het lichaam minder belangrijke onderdelen opoffert in een poging de organen te redden die essentieel zijn om te overleven. Dit betekent dat je handen en voeten extra bescherming nodig hebben als het koud is om de natuurlijke functie van het lichaam te compenseren. Onthoud dat zelfs als je lichaam over het algemeen warm is, je handen nog steeds kunnen bevriezen VOERING-LAAG 1 De voering is de basislaag voor je handen, het voert vocht weg van je huid en zorgt voor een extra warmtelaag. Houd je voeringen aan om contact met koude oppervlakken te vermijden bij het uitvoeren van fijne motorische taken. 2 De basishandschoen is degene die je het vaakst draagt. Het houdt je warm in normale koude omstandigheden, ventileert vocht en biedt bescherming tegen de wind. De basishandschoen kan een vaste of uitneembare voering hebben. Een uitneembare voering maakt het gemakkelijker om de temperatuur te regelen. 3 Shell-handschoenen zijn een verstevigingslaag die je draagt als je extra bescherming nodig hebt van extreem koud, nat weer of bij langdurig stilstaan. Ze moeten ruim genoeg zijn om ruimte te laten voor een grote hoeveelheid isolerende lucht.

 

Warme handen is een mooi begin.

Het zit in de details.

Hestra handschoenen

Bij Hestra staat controle en kwaliteit altijd zonder uitzondering voorop. Handschoenen zijn volgens Hestra een levensstijl, passie, hobby en beroep in één. Maar alle handen verdienen dezelfde aandacht in de meest extreme omstandigheden, als je het ons vraagt.  Daarom blijft Hestra met passie handen onderzoeken en handschoenen ontwikkelen voor elke denkbare behoefte. In het kort komt het er op neer dat handschoenen comfortabel moeten zijn en lang mee moeten kunnen gaan.

Hestra handschoenen

Leer is een natuurlijk en levend materiaal, een bijproduct uit de voedingsindustrie en een van de oudste kledingmaterialen die er bestaan. Het is mooi, soepel en heeft een uitstekende pasvorm. Sommige leersoorten zijn beter bestand tegen vocht, andere zijn zachter. De eigenschappen van een huid zijn afhankelijk van waar het dier leefde en wat het at. Hestra kiest het leer met zorg en werken nauw samen met de leerlooierijen. Veel handschoenen zijn gemaakt van leer zonder extra kleurstof. Voor kleurmodellen gebruikt Hestra huid die door en door geverfd is. Dit vereist een beter basisproduct dan uitwendig verven, maar het resulterende leer behoudt zijn natuurlijke karakter. Afhankelijk van het doel van de handschoenen gebruiken we nappa, suède of splitleer. Elandensplitleer is bijvoorbeeld poreus en isolerend. Nappa is meer vochtbestendig.

VALT HESTRA U IN DE SMAAK?

Bekijk dan ook deze merken