Miotinto schoenen

Miotinto

Bij van den Broek Herenmode zijn wij er trots op dat we de volledig handgemaakte Italiaanse schoen uit een van de weinige overgebleven ambachtelijke schoenenfabrieken in Italië mogen/kunnen aanbieden. En deze op bestelling hand gekleurde schoenen toegankelijker en betaalbaar te kunnen leveren, dit alles binnen een week. De Miotinto schoenen worden van de mooiste en zachte Vitello leer gemaakt zowel aan de binnen als buiten kant. De schoenzool is de bekende Vibramzool wat een uitermate slijt bestendig zool is en een natuur rubberproduct. Ben je op zoek naar een paar schoenen in een bepaalde kleur of combinatie van kleuren? Neem geen genoegen met bijna perfect, wanneer je nu de perfecte match tussen jouw schoenen en outfit kunt maken. Werk je onderscheidende persoonlijkheid af met een paar schoenen die je karakter niet alleen aanvullen, maar ook verheffen. Dit is de finesse die de geest van een echte heer bepaalt.

Toegankelijk en betaalbaar.

Hand gemaakte Italiaanse schoenen

Miotinto

Alle MioTinto-schoenen zijn met een Blake-Stiched gemaakt. Dit houd in dat de buitenzool rechtstreeks aan de binnenzool is genaaid, wat maximale flexibiliteit en comfort geeft. Voor het naaien gebruiken ze een draad met pitchdip, dit is een in pek gedompeld draad die ervoor zorgt dat de draad geen vocht opneemt en daardoor je voeten gewoon droog blijven. De zachte vitello binnenzool is voorzien van een polstering wat het loopcomfort ten goede komt. MioTinto schoenen zijn 100% Italiaans handgemaakt vakwerk, gemaakt door en voor liefhebbers van pure perfectie. Naast schoenen biedt MioTinto uiteraard ook een volledig bijpassende riem aan. de riem word gelijktijdig met de schoen gefinisht waardoor de perfecte match ontstaat! De 35 millimeter riem is te bestellen in 80 t/m 130 centimeter taille omtrek. Naast dat u de exacte lengte door kunt geven is het ook mogelijk om de riem zelf in te korten. Om je schoenen optimaal te verzorgen heb je tevens de mogelijkheid om de speciale handfinished crème te bestellen. Dit maakt het onderhouden van jouw hand-gefinishte schoenen extreem eenvoudig ongeacht welke kleur je neemt.

Miotinto

COMO DERBY

De Como is niet alleen bij onze het best verkocht model. Dit komt vooral door zijn casual chique uitstraling. Hierdoor is het een veelzijdige schoen m.a.w. zowel feestelijk zakelijk als voor de wat nettere vrije tijd is het een zeer goede schoen. De Derby is vooral herkenbaar aan de schoenvetergaten die op het bovenstuk zijn geplaats. De Derby-constructiemethode staat ook bekend als open vetersluiting. De Derby werd populair half 19e eeuw voor sport en jagen. Maar tegen het begin van de 20e eeuw werd de Derby eleganter en werd snel populair als stijlvol geklede schoen. De derby is een beetje meer casual dan de Oxford, maar zowel de Oxford als de Derby worden beschouwd als formele stijl.

MIOTINTO COMO DERBY
0
MODELLEN
0
KLEUREN
0
MATEN
0
OPTIES

Miotinto

De Milano boot of Chukka-laars werd voor het eerst door de britse soldaten in de western desert campaign tijdens de 2e wereld oorlog gebruikt. De naam Chukka komt uit het polospel waar een chukka een speelperiode in het spel is. De enkellaars is populair geworden vanwege zijn veelzijdigheid en bruikbaarheid. Gezien het feit dat broeken de bovenkant van de laars bijna volledig afdekken, kunnen de Miotinto-laarzen op dezelfde manier worden gecombineerd met kledingoutfits als gewone schoenen, maar worden ze over het algemeen niet gedragen voor formele gelegenheden.

MIOTINTO MILANO BOOT
MIOTINTO VENETO MONK

Miotinto

VENETO DOUBLE MONK GESP

De monnik-gesp is vernoemd naar het schoeisel dat de Italiaanse monniken in de 15e eeuw al droegen. De monnik-geps-schoen vond zijn populariteit bij monniken omdat ze veel meer bescherming boden dan de sandalen die ze normaal droegen. Ze waren slijtvast en duurzaam, waardoor ze de perfecte werkschoen zijn. De Monnik-gesp zijn zeer veelzijdig: ze zijn zeer elegant wanneer ze onder een pak gedragen worden, maar kunnen zeker ook nonchalant gedragen worden.

Miotinto

ROMA OXFORD

Gekleed voor de gelegenheid. Een Oxford-schoen wordt gekenmerkt door vetergaten die onder de klep zijn bevestigd, ook wel ‘gesloten veter’ genoemd. Dit in tegenstelling tot de Derby, die de oogjes aan de bovenkant van de schoen heeft bevestigd. Oorspronkelijk waren de Oxford schoenen eenvoudige, formele schoenen, maar ze evolueerden naar een reeks stijlen die geschikt zijn voor meer formele, uniforme of vrijetijdskleding. Oxford verscheen voor het eerst in Schotland en Ierland, waar ze af en toe Balmoral genoemd worden na het Balmoral-kasteel. De schoenen werden later Oxfords genoemd naar de beroemde universiteit van Oxford.

MIOTINTO ROMA OXFORD
MIOTINTO PISA MONK

Miotinto

PISA DOUBLE MONK GESP

Veneto op steroïden. De monnik-gesp is vernoemd naar het schoeisel dat de Italiaanse monniken in de 15e eeuw al droegen. De monniks-gesp-schoen vond populariteit bij monniken omdat het meer beschermend was dan de sandalen die ze normaal droegen. Ze waren slijtvast en duurzaam, waardoor ze de perfecte werkschoen zijn. Monnik-gesp-schoenen zijn zeer veelzijdig: ze zijn zeer elegant wanneer ze onder een pak zitten, maar kunnen ook nonchalant worden gedragen.

SELECTEER JE MODEL

SELECT JE KLEUR

PLAATS JE INITIALEN

TIJD OM TE GENIETEN

Miotinto

HAND – FINISHED

Hier eindigt een tijdperk van eenheids-worsten. Deze schoenen zijn nu zo persoonlijk en uniek te maken, met keuze uit 5 modellen in 50 verschillende kleurtinten creëer je een geheel eigen schoen in de kleur combinatie die jij wil. Zo heb je de mogelijkheid om diverse kleuren te combineren op je schoen zie foto voorbeelden op deze pagina. Uiteraard kan je ook gewoon voor één kleur gaan. Zo heb je dus een ongekend aantal mogelijkheden om jouw specifieke schoen te creëren. Mocht jouw kleur er onverhoopt toch niet tussen zit kan de Master Finisher een nieuwe kleurtint speciaal voor jou maken precies zoals jij die wil. Jij bedenkt het, wij maken het! Tevens kun je een kwaliteit’s riem in exact de zelfde kleur of kleurstelling als je schoenen erbij bestellen. Na de keuze van model en maat kies je welke kleur of kleurcombinaties je in welke finishing wenst te hebben. Eenmaal de keuze gemaakt gaat onze ‘Master-Finisher’ speciaal voor jouw aan de slag en finisht de schoen volledig met de hand in Nederland. Elk paar schoenen zal vervolgens worden voorzien van jou initialen, indien gewenst en worden geleverd met een echtheidscertificaat voorzien van handtekening van de Master-Finisher. Elke schoen heeft zijn eigen unieke pasvorm. Om ervoor te zorgen dat jouw schoen zit zoals jij wil, willen wij je graag uitnodigen om langs te komen en helpen met jou perfecte match, pasvorm en kleur te vinden. Wij zijn uitgerust met een maat assortiment van 39 t/m 48 zodat je zeker weet dat jou schoenen perfect past: immers, dit paar wordt speciaal voor jou alleen gecreëerd.

Miotinto

HAND – FINISHED – BELT

De formele Italiaanse riem, de riem die je draagt ​​met je pak hoort volledig ondergeschikt te zijn aan je pak, de riem moet je kostuum op een discrete manier ondersteunen en het hoort nooit de show stelen. Een formele riem heeft een breedte van 2,5 tot 3,5 centimeter en is gemaakt van het beste leer. Als je een pak draagt, gaat het om het grote geheel. Daarom is een te opvallende riem te vaak een onwelkome afleiding. Vuistregel is dat een formele riem wordt geleverd in exact dezelfde kleur als je schoenen, en wordt geleverd met een zeer subtiele gesp. Als je schoenen opvallend zijn, kan het een goede keuze zijn om de kleur van je riem enigszins af te zwakken en iets meer naar je kostuum, shirt of zelfs de knopen van je pak aan te passen. Je kunt ook een tint donkerder of mogelijk een tint lichter gebruiken. Bij het bestellen worden je schoenen en riem gemaakt van hetzelfde stuk leer en worden ze naast elkaar afgewerkt. Dit zorgt voor een perfecte match tussen je schoenen en je riem.

GEÏNTERESSEERD?

Maak hier nu je afspraak.

Laat je schoenen speciaal voor jouw kleuren precies zoals jij dat wil voor je bruiloft, zakelijk of gewoon zomaar.

Heb je vragen, we horen het graag van je. Of maak een inmeet afspraak.

VALT MIOTINTO U IN DE SMAAK?

Bekijk dan ook deze merken

Parbleu schoenen
Colbert op maat