Colmar

Colmar

Het begon voor Colmar allemaal in 1923 toen Mario en Irma Colombo een visie hadden, een droom van onafhankelijkheid. Samen stopten ze met hun vaste aanstelling om de “Manifattura Mario Colombo” op te richten. Een klein bedrijf gespecialiseerd in de productie van beenkappen en herenhoeden. Kleding die in de jaren twintig enorm populair was. De ietwat logge bedrijfsnaam bracht Mario echter al snel ertoe een nieuwe, beknoptere te vinden. Samen met enkele vrienden schreef hij ideeën op, voordat de huidige merknaam naar voren kwam. De eerste drie letters van de achternaam en de eerste drie letters van de voornaam: Colmar was geboren. Colmar groeide snel en maakte naam buiten Italië met zijn hoogwaardige producten. In 1936 had het bedrijf meer dan 100 werknemers en verkocht het zijn producten aan Perzië, Egypte en andere landen. Nadat het fascistische regime onder Benito Mussolini Ethiopië was binnengevallen en door de Volkenbond werd verboden om te exporteren, werd het bloeiende bedrijf geconfronteerd met zijn eerste ernstige crisis. Tot de neef Edoardo Sala, die een katoenspinnerij runde, een beslissend voorstel deed. Naast de tot nu toe geproduceerde beenkappen en hoeden wilde het bedrijf zich ook gaan richten op werkkleding. Zijn speciaal ontwikkelde katoen genaamd “Massaua 10” onderscheidde zich door de behandeling met chemische middelen, die niet alleen krimp en kwaliteitsverlies tijdens het wassen voorkwamen, maar ook uitermate geschikt bleken te zijn voor sneeuw. En zo rustte Colmar Leo Gasperl, de eerste recordhouder op het gebied van speedskiën, uit met een speciale ski-jas waarvan de vorm deed denken aan een wingsuit. Colmar en wintersport: een liefde die vanaf nu niet meer gedoofd mag worden.

Klik voor webshop.

Een nieuwe parel in onze collectie.

SPORTIEF EN ELEGANT GEMAAKT IN ITALIË

Colmar

De belangrijkste focus van de Italiaanse fabrikant blijft op functionele mode. Of je nu op zoek bent naar een hoogwaardige jas of broek voor dagelijks gebruik of juist wat sportiefs, Colmar Sport biedt kwaliteit. De Colmar-jassen testen het bedrijf in een windtunnel en gebruiken ademende en duurzame materialen. De comfortabele kleding van Colmar is ergonomisch gesneden en past perfect bij elke beweging. Het beschermt je betrouwbaar tegen sneeuw, kou en vocht. Niet alleen in de winter vergezelt de Italiaanse functionele kleding je. Bij Colmar Outdoor kunt u het hele jaar door een modieuze en sportieve kledinglijn aanschaffen voor alle buitenactiviteiten. De broeken en jassen zijn rekbaar, waterafstotend en ademend. De Italianen hechten belang aan comfortabele en lichte stoffen. Voorgevormde kniestukken op de broek, stretchstoffen en elastische manchetten geven je de bewegingsvrijheid die je nodig hebt tijdens het wandelen of trekken. Na de Tweede Wereldoorlog rustte Colmar de Italiaanse Skifederatie uit met zijn topproducten. De samenwerking duurde enkele decennia, gedurende welke tijd medailles werden gehaald op wereldkampioenschappen en Olympische Winterspelen voor de Colmar-atleten. Ook omdat Colmar, in nauw overleg met de sterren van de piste, zijn materialen constant aanpaste en verbeterde. Voor de Olympische Spelen van 1952 ontwikkelde de in Monza gevestigde fabrikant de eerste echt aerodynamische nylon ski-jas gemaakt van elastische tule, die eerst skiracer Zeno Colo naar de top van het podium bracht en later een bestseller werd onder amateurskiërs. Dit is hoe de slogan “In caso di neve, Colmar” zich ontwikkelde – in het geval van sneeuw, Colmar. Een duidelijke indicatie dat Colmar de perfecte metgezel is voor de piste en in het algemeen in de sneeuw. Maar Colmar beleefde de grote hausse eind jaren tachtig, toen een zekere Alberto Tomba de skiwereld betoverde. “La Bomba”, zoals de Italiaan heette, vormde een heel tijdperk met zijn onnavolgbare stijl en wordt nog steeds beschouwd als een van de beste skiracers aller tijden. Destijds veranderde het bedrijf ook zijn logo. De klassieke rode cirkel, die jarenlang de firmanaam had omsloten, werd vervangen door een gestileerde sneeuwvlok, die voorafging aan het woord Colmar – het logo was ook bedoeld om de kerncompetentie van het bedrijf aan te geven.

Colmar

In 2009 herinnerde Colmar aan zijn decennialange traditie en lanceerde het zijn eigen lifestyle-lijn onder de naam Colmar Originals. In deze stijlvolle collectie neemt Colmar vintage modellen uit vroegere jaren en interpreteert ze op een eigentijdse en zeer functionele manier. Het oude logo dat de urban, trendy en toch sportieve lijn net dat beetje extra geeft en uitdrukking geeft aan de bijna honderdjarige geschiedenis van het bedrijf. Colmar het Italiaanse Mode label uit Monza maakt sportkleding voor ski- en outdooravonturen die op een slimme manier comfort en stijl combineert. Bijna 100 jaar ervaring en knowhow in wintersport staan ​​garant voor donsjassen en kleding met stijl en een hoog draagcomfort. Het ontwerp van de collecties van Colmar voor mannen is discreet, modern en verfijnd. Echte Italiaanse elegantie die Colmar vakkundig doorgeeft aan zijn functionele sportieve kleding. Het bedrijf uit Monza ontwikkelde zijn skikleding decennialang voor en samen met professionele atleten. Hierdoor is de sportkleding technisch volwassen en geschikt voor zowel beginners als professionals. Met de modieuze ski-jassen kun je ook buiten de piste een goed figuur slaan.

VINTAGE LOOK IN EEN NIEUWE GIDS

VALT COLMAR U IN DE SMAAK?

Bekijk dan ook deze merken

Peuterey

High-end made in Italy.

Peuterey streeft naar de perfecte combinatie van comfort, gebruiksgemak en een eigentijds design. Daarbij multifunctioneel, wat je ook doet 24/7.

Maat Jeans

Maak de perfecte jeans.

Met de mooiste denim stoffen ontwerp je eenvoudig tot in de kleinste detail jouw jeans. Ook de pasvorm kun je geheel aanpassen zoals jij die wenst.

Lyle & Scott

Modern, strak en functioneel.

Modern ontwerp maar zeker ook doordrenkt met Engelse tradities. Altijd ontworpen met een doordachte visie, strak en eigentijds voor jong en oud.

Gran Sasso

Gemak, kwaliteit en verfijning.

Olymp is mooi. Olymp Signature is echt nog even mooier en toch ook zoals gebruikelijk bij Olymp echt strijkvrij. M.a.w. Premium shirts maar dan met gemak.